Crookedy Park

New Build
Stairs
Stair Design
Integrated Bookcase
Open stairs
Kitchen Design
Concrete Counter
Kitchen Shelving
New Build Kitchen
Kitchen View
Exterior
Cladding
Crooked Park New Build
Project Brief
Type: New Build Residential
Area (m2):
Budget: 
Features: 
 

The clients brief was to design a cost effective sustainable building that could house the family of 4 with minimum running costs an abundance of natural light, and feel like a home.

 

This building is constructed using a 235mm full filled structure with a multi-foil layer internal to provide exemplar air tightness. The roof contains a full fill insulation with a further rockslab mineral wool insulation over. The multi-foil internal airtightness insulation layer includes a battened services zone to prevent penetrations into the airtight layer and provide a void space for services. Externally the walls are sheathed with a breathable board with ventilated cavity and render board with silicone render finish, fibre cement sheeting or timber cladding. The floor has a ground bearing insulation with steel reinforced slab over creating a cold bridge free insulated slab.

 

The intention of the design was to provide a replacement dwelling with improved living conditions and reduced carbon footprint.  High levels of insulation and the reuse of the biomass wood burner combine to create a very sustainable dwelling.  The Architectural style has been curated around the need to maintain a rustic aesthetic whilst ensuring that the design has continuity.  A choice pallet of materials to the external finishes have been selected to maintain a modest dwelling in the countryside.

Info Sheet

Pin Board

Create a Board in Pinterest of all your favourite images from this website, then contact us to discuss your ideas.

 

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon